Pensii de 3.000 de lei în România! Informația momentului pentru 8 milioane de români!

Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). Radu Crăciun, a făcut un anunț de ultim moment pentru pensionari în ziua de miercuri, 23 noiembrie. Printre altele, acesta a spus că Parlamentul ar trebui să joace un rol foarte important în creionarea unei viziuni legate de sistemul de pensii private din România.

Pensii de 3.000 de lei în România! Informația momentului pentru 8 milioane de români. Efortul este uriaș

Președintele APAPR a spus la masa rotundă privind viitorul pensiilor, organizată de Comisia pentru antreprenoriat şi turism a Camerei Deputaţilor, că ar trebui să existe o viziune care să răspundă la întrebarea „cum maximizăm impactul economic social al sistemului de pensii private din România”.

„Ceea ce am simţit că n-a existat şi am simţit că a fost un deziderat permanent al sistemului a fost nevoia unei viziuni legate de sistemul de pensii private. Cred că asta este ceea ce ar trebui să ne propunem în primul rând. Şi această invitaţie o fac nu întâmplător în aula Parlamentului, pentru că cred că, până la urmă, Parlamentul ar trebui să joace un rol foarte important, transpartinic, în creionarea unei viziuni legate de sistemul de pensii private din România, care cred eu că în momentul de faţă nu există.

O viziune care, în esenţă, ar trebui să răspundă la întrebarea cum maximizăm impactul economic social al sistemului de pensii private din în România. Şi în momentul în care ne propunem să răspundem la această întrebare, cred că ar trebui să plecăm de la 3 elemente de sprijin. 3 elemente de sprijin care consider că ar trebui să le să întrunească un consens înainte de a construi orice altceva. Primul element de sprijin este recunoaşterea faptului că este un proiect de succes”, a declarat Radu Crăciun.

Președintele APAPR este de părere că sistemul de pensii private este unul dintre puținele proiecte de succes cu care România se poate lăuda

De asemenea, președintele APAPR a menţionat că sistemul de pensii private este unul dintre puținele proiecte de succes cu care România se poate lăuda.

„În esenţă, pensiile private sunt un vehicul. Ele nu sunt un scop în sine. Eu sunt un vehicul prin care românii sunt de fapt, încurajaţi, obligaţi să economisească pe termen lung, pentru că nici românii şi nici alţii din Europa nu economisesc suficient pentru pensie. Deci un vehicul care ar trebui să servească acestui scop. Al doilea element de sprijin, iarăşi, care ar trebui să stea la baza acestei viziuni, este recunoaşterea faptului că sistemul de pensii private din România utilizează principii deja testate de decenii în alte ţări.

Advertisement

Lasă un răspuns