Primarul Gentea, raportul de activitate la doi ani de mandat

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a prezentat ieri un raport de activitate la 2 ani de mandat.

„Alocarea şi utilizarea eficientă a resurselor bugetare este fundamentul creşterii ca-lităţii vieţii locuitorilor oricărei localităţi. În anul 2022, bugetul municipiului Piteşti a fost mai mare cu 47,09% faţă de bugetul pe anul 2021 şi cu 63,52% mai mare decât în urmă cu 2 ani. Din bugetul local, am finanţat servicii pentru cetăţeni cu 66,43% mai mult decât în 2021, iar sumele alocate pentru finanţarea obiectivelor de investiţii sunt cu 104% mai mari faţă de anul 2021.

Valoarea contractelor finanţate din fonduri nerambursabile, în anul 2022, este de 764.180.945,97 lei.

Pe lângă implementarea proiectelor depuse la finanţare în anii anteriori, am făcut o prioritate din accesarea altor surse de finanţare, practic nu a existat program şi axă pe care să nu fim pregătiţi!“- a spus primarul Gentea la începutul prezentării raportului la 2 ani de mandat.

Potrivit datelor prezentate, Piteştiul se află pe un loc fruntaş în ce priveşte atragerea de fonduri europene nerambursabile, iar în acest an municipiul nostru s-a clasat pe un onorant loc 3, pe ţară, în ce priveşte investiţiile în EDUCAŢIE.

Bazinul Olimpic de Înot, noua sală polivalentă „Piteşti Arena“ şi noul stadion „Nicolae Dobrin“ – sunt printre cele mai mari investiţii în sportul argeşean – investiţii care vor pune Piteştiul pe harta competiţiilor naţionale şi internaţionale – un pariu câştigat de primarul Gentea, cel care a mai declarat că, în afară de restul investiţiilor ce vor urma, vrea ca la finalul mandatului său în Piteşti să nu mai fie nicio stradă de pământ.

Lasă un răspuns