Cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie!

Temperatura aerului și precipitațiile au fost estimate de meteorologi pentru intervalul 21 noiembrie – 4 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi
minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit Meteo România.


BANAT

În perioada 24 – 30 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade. Se vor înregistra de 1…2 grade.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de
creștere după 1 decembrie.

La începutul lunii decembrie, este estimată o scădere ușoară și treptată până la o medie de 4…5 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte temperatura minimă va fi în jurul valorii de 0 grade, în 23 noiembrie va fi de 5…6 grade, apoi tendința va fi de scădere treptată și se va reveni la valori în jur de 0 grade după 28 noiembrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

TRANSILVANIA

Se răcește, iar la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6…7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3…4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3…4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2…0 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a
acestora fiind în creștere.


MARAMUREŞ

Pentru perioada 24 –30 noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 7…8 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade.

Temperaturile minime vor fi în medie de 3…4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2…0 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra la începutul lunii decembrie.
Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a
acestora fiind în creștere.

MOLDOVA

După 25 noiembrie, tendința va fi de răcire treptată, astfel că la finalul lunii noiembrie valorile termice diurne vor fi în medie de 4…5 grade, iar la început de decembrie în jurul a 2 grade. Valorile nocturne vor oscila între -2 și 4 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi în general negative, la o medie de -2 grade.

La nivelul acestei regiuni vor mai fi intervale în care se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 24 și 25 noiembrie și în jurul datei de 28 noiembrie.


DOBROGEA

Pentru sfârșitul lunii noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 8…10 grade, iar la începutul lunii decembrie în jurul a 6 grade. De asemenea, și temperaturile minime vor prezenta aceași tendință de scădere ușoară, astfel că iarna calendaristică va debuta cu minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de 2 grade.

Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză probabilitate de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată.

MUNTENIA

După 25 noiembrie tendința temperaturii va fi de scădere, astfel în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7…8 grade, iar la început de decembrie de 4…5 grade.

Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o medie regională de 0…2 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a
acestora fiind în ușoară creștere.

OLTENIA

La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6…8 grade și minime de 0…2 grade. Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată în 23 și 24 noiembrie, în jurul datei de 28 noiembrie, dar și la începutul lunii decembrie.

Lasă un răspuns