Fost interlop , angajat ca profesor de matematică într-un liceu. Profesorii au intrat în grevă!

Profesorii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj, sunt în grevă japoneză după ce „Balibacea”, fost lider al lumii interlope din oraș, a fost angajat profesor de matematică, relatează publicația locală știridecluj.ro.

Profesorii cer demisia directoarei.

Ovidiu Vancea, zis „Balibacea”, și 4 complici, au fost retinuti în 2010 de procurorii din Cluj, fiind acuzați că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

În 2012, Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. El a atacat sentința, dar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare „pentru comiterea infracţiunii de instigare la înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.”

Ovidiu Vancea a fost judecat și la Curtea de Apel Iași, fiind acuzat că în anul 2004 a ordonat asasinarea unui rival din lumea interlopă din Turda. El a fost acuzat că și-a pus oamenii să arunce o grenadă în pizzeria Pharaon, aflată la ieșirea din Turda spre Cluj-Napoca, persoana vizată fiind Gheorghe Otvos, zis „Gagarin”. 4 persoane mascate au intrat pe ușa restaurantului și au aruncat o grenadă în direcția mesei la care se afla acesta. În urma exploziei, 9 persoane au suferit răni grave.

Procurorii DIICOT l-au arestat pe Ovidiu Vancea, alături de alți 3 bărbați, sub acuzația de tentativă de omor. Ovidiu Vancea a stat în închisoare 22 de luni, însă până la urmă a fost achitat din lipsă de probe. Potrivit știridecluj.ro, fapta a existat, dar nu au fost probe că a fost comisă de Ovidiu Vancea și de ceilalți 3 bărbați.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în 2013, achitarea definitivă a lui Vancea. Ulterior el a dat statul în judecată și a primit 90.000 de lei despăgubiri.

Lasă un răspuns