România este pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea rutieră. Cinci români mor zilnic în accidente

Cu drumuri nesigure și marcaje proaste, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea rutieră. Un accident din zece se produce din cauza trecerilor de pietoni nesemnalizate corespunzător.

Și, cum sutele de amenzi date șoferilor, pietonilor și autorităților nu duc la scăderea numărului de accidente, țara noastră numără anual peste 1.800 de morți și 8.000 de grav răniţi.

Cinci români mor zilnic în accidente rutiere. Vorbim practic de un deces la câteva ore, potrivit Asociaţiei „România fără Gropi”. Cu toate acestea, pe şosele pare să NU se schimbe nimic. Semnele de circulaţie nu se văd, marcajele lipsesc, noaptea se circulă în orb, iar trecerile de pietoni sunt şterse sau prost semnalizate.

Inspectorul PRO a mers să vadă ce se întâmplă pe marile bulevarde din București care au cel puţin două benzi pe sens şi unde există multe zebre fără semafor sau presemnalizare intensivă. Exact locurile unde pietonii şi şoferii sunt expuşi la accidente, în egală masură.

Situaţiile surprinse de echipa noastră sunt cele care generează de regula accidentele grave. O clipă de neatenţie poate fi plătită foarte scump. Șoferii își pot pierde libertatea, iar pietonii, viaţa.

Lasă un răspuns