Prognoza iernii actualizată. Unde va ninge de Moş Nicolae!

ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine.

Iarna bate la uşă, momentan i s-a făcut pârtie în zona montană, dar, încet-încet, mai ales prin temperaturi scăzute şi burniţă, sezonul hibernal ocupă zone tot mai întinse din Romnânia. Începând din luna decembrie 2022, potrivit meteorologilor Accuweather, valorile din termometre vor scădea considerabil. Lapovița, ninsoarea și alte precipitații sunt anunțate pentru următoarea perioadă.

Ne apropiem cu pași repezi de ultima lună din an, iar prognoza meteo se pare că s-a schimbat. Același lucru aflăm și despre prognoza meteo actualizată pentru decembrie 2022 în Europa care anunță schimbări. Prognozele privind căderile de zăpadă pentru iarna 2022/2023 indică o creștere a potențialului de ninsori pe toate continentele, anunță specialiștii. În ceea ce privește România, ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Prognoza actualizată pentru sărbătorile de iarnă anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine.

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă.  Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de  temperaturi minime de -15 grade  sau de precipitații mai abundente”,  a spus directorul ANM.

De săptamâna viitoare, începe luna decembrie și mulți sunt cei care își fac deja planurile pentru concediu, cum și unde să își petreacă sărbătorile de iarnă din 2022. Ca urmare, meteorologii au transmis deja prognoza pentru toate orașele din România, pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru Capitală, sunt așteptate atât ploi, cât și ninsori. Temperaturile vor scădea, ajungând la valoarea minimă de -7 grade Celsius, pe timpul nopții. Maximul valorii termice pentru luna decembrie 2022 va fi de 8 grade Celsius.

Lasă un răspuns