Alertă de călătorie! Români, mare atenție dacă plecați în această țară, sunt probleme cu transportul

Alertă de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Belgia, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2022. Va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari și sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar.

Este alertă de călătorie în urma unei greve generale în Belgia! Transporturile vor fi perturbate timp de trei zile.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2022, va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari, context în care sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar.

Se recomandă celor care intenționează să călătorească cu trenul să urmărească pagina web a căilor ferate belgiene SNCB: belgiantrain.be

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor web: bruxelles.mae.ro și mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

La începutul lunii noiembrie, serviciile publice în Bruxelles şi în restul Belgiei au fost perturbate de o grevă la nivel naţional, declanşată de sindicate, pe fondul creşterii facturilor la energie.

Reprezentanţii aeroportului Brussels Zaventem, care în luna septembrie a înregistrat aproximativ două milioane de călători, au avertizat că se aşteaptă la „perturbări serioase ale activităţilor” din cauza grevei, adăugând că un număr mare de zboruri au fost anulate sau reprogramate pentru a evita perioadele mari de aşteptare sau întârzierile, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns