În aplauzele spectatorilor s-a tras cortina peste Festivalul Internaţional de Teatru „Liviu Ciulei“

Atmosferă de covor roşu, duminică seara, la Festivalul Internaţional de Teatru ,,LIVIU CIULEI” ediţia I.

În seara de gală, ca şi pe durata întregului festival, publicul numeros a răsfăţat actorii de pe scenă cu ropote de aplauze şi flori.

Timp de o lună, spectatorii piteşteni au avut şansa de a vedea pe scena Teatrului ,,Alexandru Davila” actori foarte cunoscuţi etalând talentul în forma sa cea mai pură şi dând viaţă unor personaje din piese cunoscute ce poartă amprenta unor regizori valoroşi.

Teatrul Naţional Satiricus I.L. Caragiale din Chişinău, Teatrul ,,Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul ,,Nottara” din Bucureşti au fost oaspeţi de seamă ai primei ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru ,,Liviu Ciulei” care a avut ca temă COMICUL NECESAR. În cadrul acestui festival, Teatrul ,,Alexandru Davila” a prezentat spectacolul ,,Volpone” de Ben Jonson, în regia lui Bogdan Cioabă.

Seara de gală s-a încheiat cu spectacolul ,,Mitică Popescu” de Camil Petrescu, un regal actoricesc pus în scenă sub bagheta regizorală a lui Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila” din Piteşti.

Pe parcursul festivalului, artiştii Teatrului ,,Alexandru Davila” au oferit spectacole şi în alte localităţi din judeţ: Mioveni, Câmpulung, Topoloveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bascov. A fost o activitate care pe de o parte a bucurat peste 3500 de spectatori, iar pe de altă parte a adus încasări record teatrului piteştean.

Astfel, prima ediţie s-a dovedit a fi o ediţie cu rol de fundaţie solidă pentru un proiect cultural ce are toate şansele să de-vină unul cu tradiţie fiind, în acelaşi timp, un omagiu ce duce peste timp numele lui Liviu Ciulei, una dintre cele mai îndrăzneţe şi provocatoare figuri ale scenei internaţionale de teatru şi film.

    La finalul unui tur de forţă artistică şi managerială, Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila” şi directorul festivalului, a declarat: ,,Mă bucur de toată această lună care părea aproape imposibilă, dar care, iată, a devenit realitate. Emoţia mea cea mai mare este legată de faptul că un nume aşa de mare, ca numele maestrului Liviu Ciulei, este asociat cu Piteştiul, aşa cum se cuvine, nu numai cu o sală studio concepută şi gândită de dânsul, ci printr-un Festival Internaţional de Teatru. Le mulţumesc tutu-ror colegilor care lucrează în teatru şi care au avut un aport în buna desfăşurare a festivalului, trupelor care au participat în festival. Mi-am dorit să apropii oamenii din judeţ de teatru. A fost o ediţie cu emoţii, cu multe lucruri bune şi cu sprijin pe măsură de la Consiliul Judeţean şi cu aceste întâlniri extraordinare între public şi trupele invitate”.

Aprecieri pentru modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Teatru ,,Liviu Ciulei” au venit şi din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu”:

,,A fost o ediţie foarte reuşită care s-a încheiat cu o comedie pusă în scenă chiar de către Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila”. Festivalul a înregistrat un succes răsunător atât din punct de vedere al numărului de spectatori, cât şi al încasărilor pe care le-a realizat. Şi în luna decembrie vom avea o nouă premieră, vom avea şi premiera oficială a spectacolului ,,Volpone” aşa că daţi-mi voie să  cred că o să avem un final de an bun ceea ce ne obligă ca anul viitor să fie unul de succes”.

Lasă un răspuns