Litrul de ULEI va ajunge un LUX! 2023, anul SCUMPIRILOR

2022 a venit cu scumpiri de aproape 50% la alimente, iar specialiștii au declarat că în 2023 va fi și mai rău. Prețurile la alimente și la servicii, iar mesele la restaurant sau vacanțele vor fi un lux.

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal a trecut de Parlament, iar alimentele și unele servicii se vor scumpi considerabil în 2023. Situația a fost rea în România și în 2022, dar ce va urma anul viitor va fi crunt.

Mesele în oraș, cazările la hoteluri, băuturile cu zahăr și locuințele vor fi mai scumpe în 2023, în baza proiectului creionat de Guvernul Nicolae Ciucă, coaliția PSD + PNL + UDMR, în această vară.De la 1 ianuarie, TVA-ul pentru pâinea de la restaurant va crește de la 5%, cât este în prezent, la 9%, cât e pentru alimentul care se găsește în magazine.

Tot din prima zi a anului 2023 va fi majorat TVA-ul pentru serviciile hoteliere, de la 5%, la 9%. Astfel, românii vor trebui să plătească mai mult pentru vacanțe. Taxele vor crește și pentru berea fără alcool, sucuri și cidru, de la 9% la 19%.

Lasă un răspuns