Intră în vigoare de la 1 ianuarie! Se dau mai mulți bani de la stat

Executivul a venit cu o veste îmbucurătoare pentru anumite categorii de români! Începând cu data de 1 ianuarie 2023 toți bugetarii vor beneficia de salarii mai mari.

Guvernul României a aprobat, joi, 8 decembrie, ordonanţa de urgenţă cu privire la unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Finanţe Adrian Câciu.

Actul normativ prevede majorarea cu 10% a drepturilor salariale ale angajaților din sectorul bugetar, începând cu 1 ianuarie 2023, comparativ cu nivelul lunii decembrie 2022, însă fără a depăşi grila. Totuşi, indemnizaţiile lunare pentru demnitari şi funcţiile asimilate acestora vor fi menţinute la nivelul de la sfârșitul acestui an.

Guvernul României respectă angajamentele asumate în raport cu Comisia Europeană

„Pe partea de ordonanţă de măsuri fiscal-bugetare, după cum ştiţi, măsurile în domeniul drepturilor salariale pe care le luăm pentru anul 2023 sunt următoarele: majorarea de la 1 ianuarie 2023 a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie, salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, cu încadrarea în grila reglementată de Legea cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Menţinerea în plată în anul 2023, la nivelul aferent lunii decembrie 2022 a indemnizaţiilor lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora.”, a explicat Adrian Câciu, potrivit news.ro.

Ordonanţa de urgenţă aprobată de Executiv face parte din pachetul legislaţiei bugetare pentru anul 2023. Guvernul României respectă angajamentele asumate în raport cu Comisia Europeană de a avea, în 2023, un deficit de 4,4% din PIB pe metodologia ESA, se precizează în comunicatul de presă al Executivului.

Lasă un răspuns