Ieftiniri-record ale carburanților după ce românii au ameninţat cu boicotare firmelor austriece: litrul de benzină -6 lei

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a operat și azi o ieftinire masivă la pompă, a patra în ultima săptămână. Prețurile au scăzut din nou cu 15 bani pe litru, și la benzină, și la motorină. Ieftinirea are loc în contextul scandalului şi ameninţărilor cu boicot din partea românilor după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa sâmbătă, 10 decembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de  6,66 lei pentru litru de benzină standard. Litrul de motorină se vinde sâmbătă cu 7,78 lei/litrul.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, preţurile reale plătite de şoferi sunt de 6,16 lei pe litru la benzină și 7,28 lei pe litru la motorină.

Potrivit unei analize Economica.net, comparativ cu prețurile de vineri, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 15 bani pe litru, ieftiniri la carburanți neuzual de mari față de politica obișnuită a firmei până recent, dar care au tot fost operate în ultima săptămână și jumătate.

Cu două zile în urmă, Petrom a scăzut prețurile cu 15 bani pe litru la benzină și cu 20 la motorină. Cu o zi înainte, compania redusese prețurile tot cu 15 bani, la ambii carburanți, după o ieftinire anterioară tot cu 15 bani, ziua precedentă. Toate au avut loc în ultima săptămână, după precedenta ieftinire de 15 bani, care a avut loc miercurea trecută.

Așadar, în 11 zile, prețurile au scăzut cu până la 80 de bani pe litru, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria recentă – nu a fost niciodată o mișcare de preț nici în jos, nici în sus, de o asemenea anvergură.

Lasă un răspuns