Vremea azi, 11 decembrie. Va ploua în cea mai mare parte a țării. În vest, nord și centru temperaturile scad

Astăzi o să plouă în cea mai mare parte a ţării. În vest, nord şi centru temperaturile încep să scadă, iar diseară şi la noapte, ploile se transformă în lapoviţa şi ninsoare.

În rest rămânem cu vremea neobişnuit de caldă, iar maximele pornesc de la 6 grade în Crișana şi ating 20 de grade în sud-estul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici rămânem cu atmosfera închisă şi, mai ales pe seară şi la noapte, o să picure trecător. Vântul se înteţeşte, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ieri şi ating 8 grade pe litoral.

La fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: înnorări şi, poate, câţiva stropi de ploaie după lăsarea serii. Maximele ajung pe la 4…5 grade – valori normale pentru dată din calendar.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina cerul rămâne acoperit de nori, dar precipitaţiile apar pe suprafeţe restrânse, îndeosebi în zona montană. Vântul prinde putere, iar temperaturile nu trec de 2 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme mai bună. După ce se ridica ceaţa matinală, iese puţin soarele şi se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Maximele ajung pe la 9…10 grade.

Temperaturi ridicate găsim şi în ţinuturile vestice, iar pe la Timişoara se vor atinge 10 grade. În primele ore avem ceaţă pe la câmpie. Apoi, apare trecător şi soarele, iar în sudul Banatului vântul sufla tare, cu rafale de 55…65 de km/h.

În Transilvania avem ceata dimineaţa şi înnorări mai târziu. S-ar putea să vedem puţin soarele printre nori, iar temperaturile depăşesc valorile normale şi ajung la 8 grade. La munte plouă sau cade lapoviţă, iar pe creste va ninge. Vântul se înteţeşte în toată provincia, dar cele mai mari viteze le va atinge în zona Meridionalilor.

În Oltenia înnorările persistă pe tot parcursul zilei. Ploile apar la apropierea serii şi pe timpul nopţii, iar maximele se menţin la valori similare cu cele de ieri şi vor fi cel mult 6 grade.

Şi în ţinuturile sudice avem atmosfera apăsătoare. Cerul rămâne acoperit şi o să plouă mai ales pe seară şi la noapte. Vântul prinde putere la munte şi temperaturile se opresc tot la 6 grade, în Lunca Dunării.

Lasă un răspuns