Cotidianul TOP  a dedicat luna Decembrie campaniei caritabile „FAPTE BUNE DE CRĂCIUN!” Fraţii TATE, donaţie de 50.000 de euro pentru o asociaţie caritabilă

Într-o campanie derulatã de publicaţia noastrã în luna sãrbãtorilor de iarnã ,,FAPTE BUNE DE CRĂCIUN“, Cotidianul TOP prezintã o donaţie colosalã fãcutã în România. Fraţii Tate sunt cu siguranţă cei mai cunoscuţi locuitori ai României peste hotare, celebritatea celor doi atingând cote uriaşe în ultimul an. Milionarii britanici sunt stabiliţi în România, aici unde şi-au deschis afaceri şi trãiesc o viaţă de lux, însã puţini ştiu cã cei doi au dus o copilãrie destul de grea, lucru care i-a îndemnat sã sprijine cât  mai mulţi oameni nevoiaşi. Cei doi au sprijinit, printre altele, şi o Asociaţie Caritabilã româneascã, donând sume colosale, suma primitã de această asociaţie fiind de aproximativ 50.000 de euro. Asociaţia se numeşte „Casa David şi Daniel” şi are ca scop ajutorarea familiilor nevoiaşe, a tinerilor care părăsesc orfelinatele la vârsta majoratului şi a orfelinatelor. Am stat şi noi de vorbã atât cu Tristan Tate, celebrul milionar, cât şi cu Rusu Lia, vicepreşedintele asociaţiei şi am aflat despre numeroasele proiecte derulate în această perioadă, dar şi cât de mult conteazã pentru copiii sărmani ai României ajutorul fraţilor Tate.

,,Am cunoscut-o pe Lia acum un an şi jumãtate pe Instagram. M-a contactat în legãturã cu un proiect pe care îl derula. Consider cã Lia este o femeie minunatã, atât ea cât şi soţul ei au fost orfani. S-au întâlnit, s-au îndrăgostit şi au fãcut misiunea vieţii lor să ajute alţi orfani români, o misiune foarte frumoasă! Eu şi fratele meu am încercat întotdeauna sã îi ajutăm pe Lia şi soţul ei în toate proiectele. Într-o lume în care mulţi oameni fac lucruri necinstite, e uimitor să vezi oameni cărora chiar le pasã despre ajutorarea altor oameni. Aşa că eu am alocat sume foarte mari de bani pentru proiectele ei şi mi-ar plăcea ca toţi românii să se alãture Liei şi sã-i arate ajutorul şi suportul lor”, ne-a declarat Tristan Tate, în exclusivitate pentru Cotidianul TOP.

Lia Rusu, vicepreşedintele asociaţiei, ne-a povestit cu ce se ocupă asociaţia, dar şi unde pot dona cei care doresc sã contribuie măcar un pic la ajutorarea persoanelor nevoiaşe:

# Cum se numeşte mai exact asociaţia şi care este scopul ei?

Asociaţia noastră se numeşte „Casa David şi Daniel“ şi scopul asociaţiei noastre este de a ajuta familiile nevoiaşe, copiii care părăsesc orfelinatele la vârsta majoratului şi orfelinatele. Avem multe proiecte, dar vã voi da câteva exemple:

Bursa Remarcat – care susţine elevii care provin din familii sărace şi învaţă bine, oferindu-le o bursă lunară pentru a-şi susţine în continuarea studiile. Coşul cu cumpãrãturi – lunar ajutăm familiile pe care le avem în evidenţã cu produse de igienă şi mâncare. Trimite un copil în vacanţă – fiecare copil se bucurã când iese din mediul în care trãieşte şi poate, preţ de câteva zile, să aibă o experienţã de neuitat. Noi suntem aici să facem şi asta. Totodată am distribuit anul acesta peste 7000 de pachete. Sprijinim şi şcoli, grădiniţe de la periferie, unde copiii provin din medii defavorizate, cu ceea ce ni se cere.

# De când a apărut această asociaţie şi cum a fost primită de oameni ?

Noi facem asta de peste 6 ani şi ne bucurăm cã putem ajuta în continuare, că putem sã fim un sprijin pentru cei care au cea mai mare nevoie de noi. Ne bucurăm că putem face parte din viaţa lor şi putem face ceva pentru ei. Oamenii pe care i-am ajutat şi îi ajutăm ne-au devenit o familie extinsã şi vrem sã îi învăţăm cea mai valoroasă lecţie „Sã ofere mai departe“ pentru că omul sfinţeşte locul.

# Cine v-a ajutat cel mai mult şi cât sprijin aţi primit din partea fraţilor Tate?

Nu putem da un rãspuns la aceastã întrebare şi ar fi irelevant, toţi oamenii oferã dupã posibilitatea pe care o au şi fiecare contribuţie pe care au fãcut-o fiecare ne-a fãcut sã ajungem unde suntem astăzi şi este vorba de ani de muncã şi sute de suflete ajutate, datoritã tuturor oamenilor de bine pe care îi avem în jur şi pentru care suntem profund recunoscãtori. Nu dorim sã vorbim în cifre, cãci nu despre asta este vorba aici, ci despre fapte şi faptul cã ei au dorit sã contribuie la acest proiect.

Fraţii „Tate“ ne-au ajutat să începem construcţia unei case ce va avea mai multe roluri şi care va ajuta pe beneficiarii noştri:

-activitãţi recreative şi tabere de zi

-tabere săptămânale

-va fi locul în care vom împãrţi şi face pachete pentru oameni nevoiaşi din zonã şi nu numai

-va fi un spaţiu de cazare temporar pentru mãmicile abuzate care fug de partenerii lor.

Le mulţumim şi fãrã sprijinul lor nu am fii reuşit sã începem acest lucru. Sunt nişte oameni minunaţi care ne-au primit cu braţele şi inima larg deschise. Îi mulţumim şi comunitãţii lui Tristan, care mereu rãspunde pozitiv cererilor noastre.

Mulţumim tuturor oamenilor care au fost mereu alãturi de noi şi sunt şi azi.

#Cum pot solicita ajutor persoanele aflate în astfel de situaţii critice sau cunoscuţi ale persoanelor abuzate în sco-pul ajutorãrii?

Noi ne axăm pe judeţul Cluj, unde putem verifica situaţiile şi cele spuse de cei care ne cer ajutorul, fiind un ajutor constant şi de lungă durată, avem o relaţie cu beneficiarii noştri. Cei care au nevoie de ajutor pot scrie pe pagina noastrã de Facebook „Alãturi De Tine“ sau pe pagina de Instagram „Rusu Lia“ .

# Cum pot ajuta oamenii asociaţia?

Oamenii care doresc sã ajute asociaţia o pot face donând în conturile de mai jos.

În aceleaşi timp pot cumpăra produse, mâncare şi articole vestimentare pentru cei de care ne ocupãm.

Şi firmele pot redirecţiona cãtre noi dacã doresc asta.

Asociaţia Casa David şi Daniel

Floreşti Judeţul Cluj

Cod Postal: 407280

Cod Fiscal 44082673

Tel.Mobil. 0753 401 494

Cont IBAN RO45BTRLRONCRT0600756901 RON

RO92BTRLEURCRT0600756901 EUR

Cod SWIFT

BTRLRO22

Menţionãm faptul cã am dedicat întreaga lunã Decembrie campaniei ,,FAPTE BUNE DE CRÃCIUN“, campanie care sprijinã orice ajutor pentru oamenii nevoiaşi ai României şi orice asociaţie caritabilã sau familie nevoiaşã care îşi doreşte promovare, ne poate contacta pe adresa de email can-canargesean@yahoo.com.

Advertisement

Lasă un răspuns