Lovitură de teatru în cazul Simonei Halep! Cine i-a prescris suplimentul contaminat cu roxadustat. Scapă de suspendare!

Simona Halep (31 de ani, locul 12 WTA) ar fi prezentat, în cadrul procesului de dopaj în care este implicată, producătorul, numărul de lot și certificatul de analiză pentru suplimentul nutritiv contaminat cu roxadustat.

Lovitură de teatru în cazul Simonei Halep! Mai mult, fostul lider WTA ar fi numit şi persoana care i-ar fi prescris respectivul supliment nutritiv, şi anume un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv, scrie ProSport.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Cazul va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.

Echipa de avocaţi angajată de Simona Halep susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat şi ar fi prezentat producătorul suplimentului respectiv, numărul de lot și certificatul de analiză al acestuia. Suplimentul nutritiv cu pricina i-ar fi fost prescris sportivei de către un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv. Mai mult, Simona Halep i-ar fi solicitat acestuia să verifice dacă toate ingredientele suplimentului sunt regulamentare, ca nu cumva să ingereze substanțe interzise de Agenția Internațională Anti-Doping.

Simona Halep ar fi justificat utilizarea acelui supliment prin faptul că i-ar fi fost necesar pentru a atinge nivelul de performanță potrivit unei jucătoare din top 10 mondial. Suplimentul nutritiv i-a fost recomandat de către producător, iar cercetările au evidențiat că acesta susține îmbunătățirea performanței sportive. În plus, suplimentul nutritiv nu prezintă, conform etichetei, risc pentru sănătate.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura