ALERTĂ METEO! Argeșul sub cod galben de ninsori și viscol!

Vremea se schimbă radical în România. Dacă în sud vremea se încălzește îngrijorător, termometrele urmând a indica și maxime de 20 de grade, inclusiv la București, la munte revin zăpada și viscolul.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20 când sunt așteaptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă.

”În intervalul menționat îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22 de intensificări susținute ale vântului. În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Lasă un răspuns