Alina Gorghiu: Antisemitismul, xenofobia și rasismul sunt în continuare pericole de actualitate!

Președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu, a participat, astăzi, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Evenimentul a avut loc la Templu Coral din București.

În discursul său, Alina Gorghiu a condamnat ferm atrocitățile comise împotriva evreilor de către naziști, trăgând, totodată un semnal de alarmă, în contextul evenimentelor recente:

„Antisemitismul, xenofobia și rasismul sunt în continuare pericole de actualitate! Politicul NU are voie să fie apatic!

Dar știu că România are instrumentele necesare pentru a le combate. Unul dintre ele este să reamintim! Să vorbim public despre avertismentul pe care Holocaustul l-a lăsat generațiilor de astăzi și de mâine. Nu avem voie să stăm cu mâinile în sân. Ororile Holocaustului au fost posibile tocmai pentru că nu s-a intervenit la timp. Astăzi, sunt prea multe dovezi care arată că au loc crime împotriva umanității și genocid în Ucraina. În fața acestor probe, Europa trebuie să fie fermă și unită, atât în decizii, cât și în acțiuni.”

În intervenția sa, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că:

Lecţia dură a Holocaustului reaminteşte de fiecare dată ce se întâmplă atunci când majoritatea nu ia atitudine în faţa unor indivizi ori grupuri care promovează „idei otrăvitoare pentru societate”, spune premierul Nicolae Ciucă. El adaugă că antisemitismul, extremismul şi discursul instigator la ură sunt tot mai prezente în spaţiul public, iar aceste „atitudini toxice” trebuie sancţionate.”

În deschiderea evenimentului, cei doi oficiali au depus o câte o coroană de flori, în memoria victimelor Holocaustului.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Advertisement

Lasă un răspuns