Se mai schimbă sau nu ora în 2023. Data la care România ar putea trece la ora de vară 2023

Schimbarea orei a data naștere foarte multor dispute în ultimii ani. Se mai schimbă sau nu ora în 2023? Iată ce au decis autoritățile.

În fiecare an, ora se schimbă de două ori, România fiind una dintre țările care au adoptat acest sistem în urmă cu mai mulți ani. Iată dacă se mai schimbă sau nu ora în 2023 și când ar trebui să se facă trecerea la ora de vară 2023.  

Se schimbă ora în anul 2023? 

Deși au existat foarte multe discuții legate de schimbare orei și de efectele pe care această practică le poate avea asupra stării de sănătate, unele țări încă respectă această regulă.România nu face excepție, astfel că în fiecare an trece la ora de iarnă și la ora de vară. Cu toate că țărilor membre ale Uniunii Europene li s-a cerut să renunțe la schimbarea orei de două ori pe an și să decidă dacă vor să rămână la ora de vară sau la cea de iarnă, din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai luat o decizie concretă în acest sens.

Astfel, potrivit informațiilor existente la acest moment, ora se va schimba în România și în anul 2023. Astfel, urmează ca România să treacă la ora de vară 2023, fapt care le va permite oamenilor să profite mai mult timp de lumina soarelui. 

În plus, având în vedere contextul economic actual, marcat de scumpiri, trecerea la ora de vară ar putea reduce facturile la energie, având în vedere că se vor putea face economii, folosind mai mult lumina naturală.

Ora de vară 2023. Când va trece România la ora de vară? 

Anual, trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie. Acest lucru înseamnă că România va trece la ora de vară pe 26 martie 2023. Ora de vară este cu o oră înaintea orei oficiale standard, cunoscută și sub denumirea de ora de iarnă. Astfel, pentru a profita cât mai mult de lumina Soarelui, ceasurile sunt date cu o oră înainte, ora 03:00 devenind ora 04:00. 

Pe data de 26 martie 2023, atunci când se va face trecerea la ora de vară, ziua va avea doar 23 de ore, fiind cea mai scurtă zi din an. După schimbarea orei, ziua va fi mai mare, iar noaptea mai scurtă. 

Lasă un răspuns