Un nou cutremur în România. S-a produs într-o zonă neobișnuită a țării

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 a zguduit România, marți seara. Seismul s-a resimțit, în Vaslui.

Un nou cutremur în România. Seismul s-a produs la ora a 18:42:51 (ora locală a României), la adâncimea de 14km. Conform INFP, acesta nu a fost simțit și nu s-a produs nicio pagubă.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km SE de Iasi, 74km E de Bacău, 81km V de Chișinău, 137km V de Tiraspol, 152km N de Galați, 171km N de Brăila, 214km NE de Brasov, 217km SE de Chernivtsi, 225km V de Odessa, 249km NE de Ploiești.

Un alt cutremur cu magnitudinea 3,2 a avut loc marţi dimineaţă în Gorj

Un cutremur slab cu magnitudineal 3,2, la adâncimea de 9km, a avut loc marţi, la ora 05:55:22 (ora locală a României), în Gorj, anunţă Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 104km NV de Craiova, 108km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 164km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 185km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrad.

Un specialist în cadrul Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a afirmat că numărul cutremurelor din zona Gorj descreşte, dar, în schimb, magnitudinea acestora nu descreşte atât de mult. El a precizat că specialiştii se aşteaptă ca şi în următoarele săptămâni să fie cutremure destul de multe în zona respectivă, sperând să nu depăşească magnitudinea de 5.

“Dacă ne uităm cel mai bine, totuşi, pentru cutremure mai mari, care sunt prioritatea noastră, cutremure peste 2 ca şi magnitudine, oricum, putem să vedem şi în acest grafic că numărul lor descreşte, în schimb, magnitudinea lor nu descreşte atât de mult. Sigur, a fost şocul principal de 5,7, care a urmat unui cutremur de 5,2. Am avut şi în această dimineaţă un cutremur de 3,9. Clar, ne aşteptăm ca şi în următoarele săptămâni să avem cutremure destul de multe. Sperăm că nu cu magnitudini peste 5 în această zonă”, a declarat specialistul INFP, joi, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns