Guvernul a decis! Închirierea apartamentelor din blocurile cu risc seismic I este INTERZISĂ!

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat miercuri că Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede interdicţia de închiriere sau cedare în comodat sau folosinţă a apartamentelor în blocurile de locuinţă clasificate cu risc seismic I.

Închirierea apartamentelor din blocurile cu risc seismic I este interzisă. Ministrul a transmis că actul normativ care cuprinde noi reglementări pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, va fi transmis Parlamentului pentru aprobare.

„Evident, am solicitat procedură de urgenţă pentru acest proiect legislativ. În primul rând, este vorba despre accelerarea activităţilor de evaluare vizuală rapidă a clădirilor din România. Sunt mai multe etape prin care ajungem la execuţia unei lucrări de consolidare. Prima etapă, o noutate introdusă pe un model european, internaţional, este această evaluare vizuală rapidă introdusă prin Legea 212 astfel încât specialiştii, inclusiv din autorităţi locale, să poate evalua vizual rapid aceste clădiri”, a spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a subliniat că termenele prevăzute în acest proiect de lege sunt următoarele: ”Pentru şcoli şi spitale, evaluarea vizuală rapidă a clădirilor trebuie să înceapă cel mai târziu la 1 ianuarie 2024 şi trebuie finalizate aceste evaluări vizuale rapide cel târziu la 1 noiembrie 2024, astfel încât, acolo unde se constată că în urma evaluării vizuale rapide trebuie întocmit un raport de expertiză de clasificare în risc seismic, termenele să poată fi respectate.”

Lasă un răspuns