Proiectul C.J. Argeş privind construirea unor locuinţe de serviciu a fost inclus pe lista de finanţare a ANL

Proiectul Consiliului Judeţean Argeş privind construirea unui bloc ANL cu 24 de locuinţe de serviciu în Ştefăneşti a fost inclus pe lista de finanţare a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

În prezent, unităţile medicale din subordinea Consiliului Judeţean Argeş se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale, unul din motivele principale constituindu-l neasigurarea de locuinţe de serviciu. Pentru a soluţiona această situaţie, CJ Argeş a decis accesarea Programului guvernamental de construcţii locuinţe de serviciu prin ANL, finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

  „Am primit o veste foarte bună acum, la început de primăvară! Ne dorim foarte mult să construim acest bloc de locuinţe pentru că în primul rând vrem să asigurăm astfel necesarul locativ pentru specialiştii care lucrează în zona medicală la cele nouă spitale din judeţ, şi mai ales la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul de Pediatrie. În prezent, suntem nevoiţi să găsim alte soluţii pentru a răspunde la această necesitate medicilor care vin din alte judeţe, de multe ori medici cu specialităţi destul de rar de găsit în ţara noastră şi de care avem foarte mare nevoie“, a precizat Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Prin acest proiect se va construi o clădire cu regim de înălţime P+2E, cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale, cu 24 de locuinţe de serviciu, din care 15 locuinţe cu o cameră (garsoniere) şi 9 locuinţe cu două camere (apartamente).

Consiliul Judeţean va suporta cheltuielile cu asigurarea utilităţilor şi amenajarea parcării.

Advertisement

Lasă un răspuns