Vremea azi, 2 martie. Zi mohorâtă în cea mai mare parte a țării

Joi, în jumătatea sud-vestică o să vină câțiva stropi de ploaie în zonele joase, dar și puțină lapoviță la munte.  

Vântul se întețește în sudul Banatului, iar în zona intracarpatică avem temperaturi ridicate, de până la 14 grade, la Baia Mare. În schimb, la Suceava maximele se opresc la 3 grade.

Vremea în țară

În Bărăgan găsim vreme închisă, dar în zona Dobrogei vedem puțin soare printre nori. Temperaturile se mențin la valori similare cu cele de ziua trecută și vor fi cel mult 8 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem tot atmosferă schimbătoare, cu înnorări și scurte momente însorite. Nu sunt semne de precipitații, iar maximele se opresc la 9 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina soarele se arată trecător. Temperaturile se încadrează între 3 și 7 grade, însă la noapte se face destul de frig și minimele ajung la -7 grade în zona Bucovinei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii se înmulțesc, dar nu o să plouă. Temperaturile cresc, vremea devine caldă pentru acest moment al anului, iar la Baia Mare se ating 14 grade.

În vestul țării cerul rămâne acoperit și pe spații mici e posibil să vină câțiva stropi de ploaie sau poate niște lapoviță în zonele mai înalte. Vântul are ușoare intensificări în sudul Banatului, iar temperaturile – în creștere față de ziua trecută – ajung la 12 grade pe la Deva.

Nici în Transilvania nu vedem soarele, însă atmosfera se păstrează caldă pentru sfârșit de februarie și se vor înregistra tot 12 grade în vestul provinciei. S-ar putea să picure trecător, iar la munte e posibil să cadă lapoviță.

În Oltenia vin câteva ploi slabe pe suprafețe restrânse. Vântul are unele intensificări în zona montană, pe unde s-ar putea să fie și puțină lapoviță. Temperaturile, ușor sub normalul perioadei, se opresc la 7 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: cer acoperit pe tot parcursul zilei, doi-trei stropi de ploaie și temperaturi de până la 8 grade pe la Ploiești.

Lasă un răspuns