Ministrul Educației s-a răzgândit în privința vacanței de Paște de anul viitor. Se schimbă structura anului școlar

Structura anului școlar 2023 – 2024 se schimbă. Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a răzgândit în privința vacanței de Paște din 2024. “Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”, a precizat Ligia Deca la România TV.

Elevii vor avea vacanță de primăvară în perioada de 1 mai și Paștele ortodox. Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a răzgândit și va modifica structura anului școlar 2023 – 2024.

Anul acesta vacanțele răman așa cum au fost anunțate, deci nu există nicio modificare. Vacanța de primăvară este în perioada Paștelui Ortodox. Vacanța de vară este așa cum era prevăzut. Nu există nicio schimbare, există predicitibilitate. Aș dori să liniștesc pe această cale părinții care au apucat să-și achiziționeze pachete turistice, care au deja planuri cu copiii lor.

Pentru anul școlar viitor, 2023 – 2024, ordinul de ministru care prevede structura anului școlar, a fost discutat cu actorii în Educație. Anul 2024 este unul atipic în sensul în care zilele libere de Paște sunt foarte aproape zilelor de 1 mai. Concret, 1 mai – miercuri este o zi liberă -, urmează 2 mai, în care probabil se va face punte, 3 mai este Vinerea Mare, sambata liber, Duminică – Paște, Luni – a doua zi de Paște, iar marți, 7 mai, este a treia zi de Paște și este o zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație. Asta însemnă cu sunt șapte zile libere grupate prin prizma zilelor pe care oricum le avem conform prevederilor legale.

A fost această solicitare ca să suprapunem această vacanță școlară de Paște peste această perioadă și să mai dăm liber lunea și martea înainte de 1 mai. Noi luăm în considerare aceste solicitări și probabil în scurt timp, probabil săptămâna viitoare, vom emite ordinul de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele ortodox. Oricum copiii erau acasă de Paște cu familiile lor”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la România TV.

Lasă un răspuns