Vânt puternic în cea mai mare parte a țării și ploi la munte, până vineri. Cod galben în 11 județe

Meteorologii anunță că, până vineri, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, iar la munte vor fi ploi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare privind intensificări ale vântului şi precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, de miercuri de la ora 12.00 până vineri, la ora 2.00.

În intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45…60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă, a transmis ANM.

Cod galben de vânt puternic

În intervalul 8 martie, ora 18:00 – 9 martie, ora 22:00, va intra în vigoare un Cod galben de intensificări susținute ale vântului.

În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 martie, ora 12:00 – 10 martie, ora 02:00, va intra în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ.

Codul galben vizează zone din județele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba şi Bihor.

Lasă un răspuns