CJ Argeş, proiecte noi incluse la finanţare la început de 2023

Consiliul Judeţean Argeş continuă să pregătească şi să depună proiecte pe noile axe şi programe de finanţare, fie că vorbim de fonduri europene sau guvernamentale. În egală măsură, deşi au trecut doar două luni din anul 2023, CJ Argeş are proiecte noi pentru care fie s-a semnat deja contractul de finanţare, fie au fost incluse pe listele de finanţare şi urmează ca, în scurt timp, să se semneze contractele.  Proiectul Consiliului Judeţean Argeş privind construirea unui bloc ANL cu 24 de locuinţe de serviciu în Ştefăneşti a fost inclus pe lista de finanţare a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). Prin acest proiect se va construi o clădire cu regim de înălţime P+2E, cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele me-dicale, cu 24 de locuinţe de serviciu, din care 15 locuinţe cu o cameră (garsoniere) şi 9 locuinţe cu două camere (apartamente).

Pe 7 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul pentru finanţarea proiectului „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş”. Proiectul a fost depus de Consiliul Judeţean Argeş în cadrul apelului de proiecte Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Valoarea totală a investiţiei este de 4.537.361,51 lei, cu TVA inclus.  Construcţia şi dotarea Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost inclus pe lista finală prezentată de Ministerul Sănătăţii – România cu investiţiile care vor beneficia de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Urmează, în scurt timp, semnarea contractului. Acest la-borator este de importanţă maximă, având în vedere că nevoia de radioterapie creşte cu 3% în fiecare an, iar cel puţin 50% dintre pacienţii care sunt depistaţi cu o formă de cancer au nevoie de radioterapie la un anumit moment al evoluţiei bolii. Amenajarea Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti va costa 74.700.328,48 lei cu TVA, din care 5% = 3.735.016,42 lei cu TVA, respectiv 3.140.541,01 lei fără TVA din bugetul Consiliului Judeţean Argeş.

Pe 23 februarie au început lucrările la fundaţia Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Judeţean. Extinderea Ambulatoriului va fi finalizată în acelaşi timp cu o altă investiţie importantă, şi anume extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Ambele proiecte sunt finanţate pe fonduri europene accesate de Consiliul Judeţean Argeş în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.


Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura