Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului ar putea crește la 12.000 de lei

Un proiect de lege inițiat de PNL prevede creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului de la 8.500 de lei, la 12.000 de lei.

Părinții pot avea parte de o creștere semnificativă a indemnizației pentru creșterea copilului.

În prezent, această majorare a indemnizațiilor, acordate părinților pentru creșterea copiilor, se află la faza de proiect de lege. Acesta a fost inițiat de deputații PNL și numit de aceștia drept ”Nivelul actual reprezintă un factor descurajator”, conform spynews.ro

Părinții ar putea primi circa 3.500 de lei mai mult pentru creșterea copilului

Începând din septembrie 2017,  indemnizaţia pentru creşterea copilului este plafonată la maximum 8.500 de lei pe lună.

Conform noii prevederi, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se va stabili ca și până acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, cu menținerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată, insă cu limitarea la un nivel maxim de 12.000 de lei.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, părinții ar putea primi cu până la 3.500 de lei mai mult pentru creșterea copilului.

”Nivelul prezent al cuantumului maxim al indemnizației pentru creșterea natalității, raportat la cel al taxelor și impozitelor plătite de către cei care au salarii peste medie, reprezintă un factor descurajator.

Credem cu tărie că cine plătește taxe și impozite mari pe venituri din muncă trebuie încurajat și/sau încurajată și în ceea ce privește întemeierea unei familii, prin alocarea unei indemnizații corecte în raport cu contribuțiile personale plătite de-a lungul timpului către statul român.”, potrivit Institutului Național de Statistică.

Lasă un răspuns