ULTIMĂ ORĂ! Sentința finală pentru criminalul de la Bascov . A fost condamnat pe viață la închisoare!

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au hotărât că autorul crimei din Bascov, care și-a ucis brutal mai mulți membri ai familiei sale, inclusiv un copil de cinci ani, trebuie să petreacă restul vieții în închisoare. După numai două termene de judecată, probele adunate de procurori și descrierea ororilor de către anchetatori au dus la condamnarea lui Viorel Letcan la închisoare pe viață. De asemenea, acestuia i-a fost interzis să dețină orice fel de armă și obligat să urmeze tratament pentru problemele sale psihice până la sfârșitul vieții.

„În temeiul art.188 alin. 1 – art.189 alin. 1 lit. a), f), h) C.pen. cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen. şi art. 35 alin. 1 C.pen., condamnă pe inculpatul Letcan Viorel, fără antecedente penale, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în formă continuată. În temeiul art. 65 alin. 2 C.pen, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele a), b), e), f), h) ?i n) C.pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme ?i dreptul de a comunica cu partea civilă Rusu Gheorghe (soţul victimei Rusu Genţiana şi tatăl victimei Rusu Silvia) ori de a se apropia de aceasta, ce se va executa conform art. 65 al. 3 C.penal, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 404 alin.4 lit. b) C.p.p., art. 399 alin.1 și alin. 4 C.proc.pen., menţine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă fa?ă de inculpat de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș prin Încheierea nr. 94 din data de 10.08.2022, pronunţată în dosarul cu nr. 3909/109/2022 (definitivă prin necontestare). În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc.pen. rap. la art. 72 alin.1 C.pen., deduce din pedeapsa principală durata reţinerii și arestării preventive, dispuse faţă de inculpatul Letcan Viorel, respectiv perioada de la 10.08.2022, la zi.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. d) C.p.p. rap. la art. 109 C.pen., obligă pe inculpat să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii” se arată în decizia magistraților.

Planul și armele folosite de criminal! Ciocan, toporișcă și un bolovan de 10 kilograme!

Detalii halucinante despre oribila crimă de la Bascov în care un bărbat și-a omorât cinci membri ai familiei au ieșit la suprafață după finalizarea cercetărilor de către procurori. Criminalul, Viorel Letcan, și-a planificat crimele până în cel mai mic detaliu, astfel el a fost pe deplin conștient de oroare pe care avea să o pună în aplicare. Un copil de cinci ani, mama acestuia (sora criminalului), fratele și părinții au fost omorâți unul după altul în doar câteva ore.

A început cu fratele său, care putea constitui un obstacol în planul său diabolic căruia i-a dat în cap cu un bolovan de zece kilograme și a continuat cu multe alte lovituri de ciocan. Cu același bolovan i-a ucis apoi pe mamă, a doua victimă, și tatăl, la acesta din urmă folosind nu doar ciocanul pentru loviturile adiacente, dar și o toporișcă. Trei crime într-o oră! Asta au stabilit procurorii!

Se întâmpla seara și nimeni nu a știut! Într-o altă clădire a gospodăriei au dormit liniștite sora sa și fiica sa de doar cinci anișori. Nu știau că bestia, după ce se va odihni peste noapte se va întoarce să își continuie măcelul. Dis de dimineață, bestia a intrat peste cele două și le-a lovit cu ciocanul și toporișca până la ultima suflare. Zeci de lovituri, sânge peste tot, un criminal și cinci victime.

Important este că, deși Viorel Letcan, cumplitul criminal, se trata pentru probleme psihice (schizofrenie) în urma expertizelor psihiatrice făcute de medicii de la INML, concluzia a fost că a avut discernământ în momentul comiterii celor cinci omoruri.

„În fapt, prin actul de sesizare a instanţei de judecată competente, s-a reţinut, printre altele, că, în urma unui plan bine stabilit, prin aplicarea de lovituri de mare intensitate, în zona capului, în mod repetat, cu diferite obiecte contondente, inculpatul şi-a ucis membrii de familie în data de 08.08.2022, în intervalul orar 21:55-23:00, prin lovirea fratelui (prima victimă) cu o piatră de aproximativ 10 kg şi un ciocan, a mamei (a doua victimă) cu un ciocan şi a tatălui (a treia victimă) cu un ciocan şi o toporişcă şi, iar în data de 09.08.2022, în jurul orelor 08:00, prin lovirea sorei (a patra victimă) şi a nepoatei minore (a cincia victimă) cu un ciocan şi o toporişcă” potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalull Argeș.

Lasă un răspuns