Statistică neagră la Antidrog Pitești. Se consumă droguri din gimnaziu!

Potrivit datelor furnizate de Centrul Regional Antidrog Pitești, există o statistică îngrijorătoare cu privire la consumul de droguri în rândul copiilor de gimnaziu, întrucât cel mai tânăr consumator înregistrat are doar 13 ani. Această scădere a vârstei de debut în consumul de droguri sugerează că tentațiile ajung la elevi încă din preadolescență, ceea ce ne obligă pe toți să colaborăm, inclusiv autoritățile, profesorii și părinții, pentru a-i proteja. O educație adecvată reprezintă cea mai bună metodă de a preveni acest fenomen.

O amplă acțiune de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților a fost organizată în Sala Mare a Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești, la inițiativa Instituției Prefectului județului Argeș cu colaborarea Consiliului Județean Argeș, Inspectoratului Școlar Argeș, Penitenciarul Mioveni.

A fost susținută de specialiști din cadrul Centrului Regional Antidrog Pitești. Mai multe persoane private de libertate care au fost condamnate pentru deținere, consum sau trafic de droguri au spus cum narcoticele le-au schimbat cursul vieții, într-un mod negativ.

Au fost invitați elevi ai mai multor licee din Pitești și care au avut întrebări atât pentru autorități cât și pentru persoanele private de libertate. Este foarte important că lor li s-a răspuns la toate întrebările pentru că vor merge mai departe și le vor povesti și celorlalți colegi care nu au putut fi prezenți. Astfel, mesajul nostru, acela că e foarte important ca ei să învețe să spună “nu”,  va ajunge mai departe.

Lasă un răspuns