Copiii nu mai au vacanță de Paște în anul școlar 2023-2024. Când vor beneficia de zilele libere

La finalul lunii ianuarie, Ministerul Educației a lansat dezbaterea publică referitor la structura anului școlar 2023-2024. Se menține structura pe module, vacanța din perioada sărbătorilor de iarnă și cea din luna februarie, însă în calendarul noului an școlar nu mai apare vacanța de Paște. Parcurge cu atenție articolul de mai jos când a fost propusă vacanța de primăvară pentru anul școlar 2023-2024 și ce îi nemulțumește pe elevi și pe părinți. 

Din calendarul anului școlar 2023-2024 lipsește vacanța de Paște

Conform acestui calendar, anul școlar debutează pe 11 septembrie 2023, iar vacanța de vară începe, cu excepția elevilor din clasele terminale, pe 21 iunie 2024. 

În ceea ce privește vacanța de Paște, aceasta nu mai apare în calendarul anului școlar 2023-2024. A fost însă fixată o vacanță în intervalul 13-21 aprilie 2024. În aceste condiții, atât elevii, cât și părinții din mai multe organizații au fost nemulțumiți și i-au solicitat ministrului educației, Ligia Deca, modificarea structurii anului școlar viitor, astfel încât să fie stabilită o vacanță care să coincidă cu sărbătorile pascale. 

Potrivit „ziare.com”, reprezentanți ai Ligii Studenților au criticat lipsa vacanței de Paște din structura anului școlar 2023-2024 precizând că elevilor le va fi mai greu să-și viziteze părinții care lucrează în străinătate. De asemenea, Liga Studenților a venit, pentru sursa citată, și cu aceste argumente: „Ministerul Educaţiei a eliminat ca zile libere (fără şcoală), chiar şi datele de 3 şi 6 mai, când pică Vinerea Mare şi a doua zi de Paşti, deşi acestea sunt sărbători legale. De asemenea, au fost ignorate şi datele echivalente pentru romano-catolici sau alte culte…”

În același timp, Asociația SUPRA, Asociația Mame pentru Mame, FePAL- Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România-, Grupul Civic „Părinții elevilor din România” și Grupul Civic „Părinții cer schimbare”, au realizat un comunicat, adresat Ministerului Educației, prin care solicită modificarea datei vacanței elevilor din aprilie 2024.  

Lasă un răspuns