Un sirian şi un palestinian, găsiţi în remorca unui TIR în comuna Schitu Goleşti

Cei doi bărbaţi erau în remorca tirului, unde au stat şase zile şi nopţi, fără apă, mâncare şi cu oxigen din ce în ce mai puţin.  Şoferul tirului, un cetăţean turc, făcea un transport de materiale de construcţie, din Turcia, la o societate care este tot turcească şi care funcţionează la intrarea în comună argeşeană Schitu Goleşti. Şoferul a plecat din Turcia cu tirul încărcat şi remorca încuiată şi sigilată, aşa după cum a spus. De asemenea, acesta a spus că nu a avut habar că în remorcă sunt doi bărbaţi.

Drumul acestuia a durat 6 zile. Ajuns la destinaţie şi a băgat tirul în curtea societăţii pentru a-l descărca. Când salariaţii societăţii de la Schitu Goleşti au deschis remorca, şi au început să scoată încărcătura, au dat peste cei doi imigranţi, un sirian şi un palestinian cu vârste între 25 şi 27 de ani. Cei doi nu vorbeau decât limba maternă, astfel că nimeni nu s-a putut înţelege cu ei.

Imediat salariaţii au anunţat conducerea societăţii care a chemat poliţiştii. La faţa locului, în scurt timp au sosit cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti. Poliţiştii, i-au luat în primire pe cei doi, i-au dus la Spitalul din Câmpulung, la UPU, unde au fost preluaţi de cadrele medicale. La UPU, medicii au descoperit că sirianul are râie. Cei doi imigranţi au fost investigaţi şi puşi la perfuzii.

Se pare că, cei doi, au vrut să ajungă în Germania. Aceştia au plătit o călăuză cu câte 500 de euro fiecare. Călăuza, i-a urcat în tirul care de fapt ajungea în România, fie din neştiinţă, fie ca să scape de cei doi şi să rămână cu banii, cert este că respectivul a avut acces la tirul condus de cetăţeanul turc, i-a urcat în remorca acestuia, printre cutiile cu materiale ce urmau a fi aduse în România, şi nu a fost observat de nimeni, sau a avut o înţelegere cu cei din zona de încărcare, asta vor stabili anchetatorii.

Cadrele medicale, pe lângă investigaţiile de specialitate, au dat dovadă şi de un caracter excepţional. Le-au oferit mâncare, iar pentru că unul dintre imigranţi era plin de râie, i-au achiziţionat şi cremele necesare tratamentului.

Imigranţii au primit şi ţigări şi apă. O întrebare şi-au pus însă cei care i-au găsit în remorcă, cum de 6 zile nu şi-au făcut nevoile, nu aveau cum să stea atâtea zile fără să aibă nevoie la toaletă. În plus, nici starea în care au fost descoperiţi cei doi nu era tocmai proastă. La aceste întrebări vor căuta, se pare, cadrele de la Serviciul de Imigrări răspunsuri. Cei de la Imigrări au sosit să-i ia pe sirian şi pe palestinian, abia joi după miezul nopţii.

Cei doi au rămas în spital sun supravegherea poliţiştilor până când au fost  preluaţi de cadrele Serviciului de Imigrări.

Simona Ivaşcu

Lasă un răspuns