Religia ar putea fi aleasă de elevi ca probă la examenul de Bacalaureat !

Religia ar putea fi aleasă de elevi ca probă la examenul de Bacalaureat, potrivit unei solicitări ai cultelor religioase din România, semnată, printre alţii, şi de Patriarhul Daniel.

Solicitarea a fost făcută de 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca.

Reprezentanții bisericilor vorbesc despre faptul că religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, în raport cu celelalte discipline din trunchiul comun, care pot fi alese de elevi pentru a susține probe la Bacalaureat.

“Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în solicitarea cultelor religioase citată de edupedu.ro.

Advertisement

Lasă un răspuns