Vârsta de pensionare se schimbă din temelii! Anunț de ultim moment!

Vârsta de pensionare se schimbă din temelii! Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, miercuri seara, despre vârsta de pensionare în România, un subiect destul de sensibil. Ce a precizat liderul social-democrat?

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate la Digi24, despre vârsta de pensionare a românilor.

Marcel Ciolacu a precizat că ministrul Muncii, adică Marius Budăi, va ieși și va lămuri aceste lucruri. În plus, lideru social-democrat a adus în discuție și declarațiile fostului ministru al Muncii, cele referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că nu este momentul să se ajungă din nou la astfel de discuții.

”Ministrul Muncii va veni și va lămuri aceste lucruri. Am văzut că a fostul ministru al Muncii a spus că nu știe ce trecut în PNRR și că a fost modificat ce a propus să fie trecut în PNRR. Eu nu cred că e momentul să ajungem la astfel de discuții”, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Este nevoie de o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață

În plus, Marcel Ciolacu a mai declarat la Digi 24 că este mare nevoie de o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață. Liderul Partidului Social Democrat (PSD) spune că speranța de viață în România este mult mai redusă față de restul statelor din blocul comunitar.

”Trebuie să existe o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață. Rata de viață noi avem, față de celelalte state europene avem o speranță de viață mai redusă”, spune Marcel Ciolacu.

Anumite reguli nu pot fi aplicate în România

Astfel, Marcel Ciolacu a precizat că anumite reguli, precum cele din Franța, nu ar putea fi aplicate la noi în țară.

De asemenea, liderul social-democrat a mai spus că nu este momentul ca România să ajungă din nou într-o criză socială, pe baza a ceea ce el a numit ”povești”.

”Nu poți, nu poți să aplici anumite reguli în în România, cum sunt aplicate în Franța. Nu cred că e momentul să ajungem iarăși la o criză socială, pe niște povești”, a mai precizat președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Digi 24.

Lasă un răspuns