Cutremur pe piaţa asigurărilor auto. ASF a ridicat autorizaţia companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență

Cutremur pe piaţa asigurărilor auto. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ridicat autorizația companiei Euroins România, lider al pieței RCA, care intră, conform legii, în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins.

ASF nu a confirmat decizia până în acest moment, însă urmează o reacția oficială în cursul zilei de vineri dimineață, potrivit unor surse Libertatea. Nici compania Euroins nu a venit cu vreo reacție în acest sens.

Nicolae Ciucă a spus, miercuri, că ASF trebuie să vină cu un raport complet și să prezinte concluziile făcute în urma verficărilor la compania Euroins, liderul pieței RCA. Premierul a avut o întrevedere cu Nicu Marcu, președintele ASF, și ulterior a declarat că trebuie găsite soluții prin care, dacă Euroins intră în insolvență, să poată fi preluată.

Ciucă a mai spus că plafonarea tarifelor RCA ar putea fi o soluţie pe o perioadă determinată de timp, dar experţii trebuie să stabilească pentru cât timp. Potrivit premierului, „trebuie soluţii prin care dacă Euroins intră în insolvenţă, să poată fi preluată.” „Poate fi o soluţie de plafonare a preţurilor, pe o perioadă determinată de timp. Stabilim cu experţi cât”, a spus premierul, joi, miniştrilor în şedinţa de guvern.

Încă de acum o săptămână, liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, deși nu a dat nume, anunța un posibil faliment pe piața RCA, imediat după ce prețul polițelor de asigurare a crescut, în unele cazuri și cu 40%.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a semnalat probleme majore la Euroins și a trimis la Parchetul General trei plângeri. Una dintre sesizări: compania ar fi respins pe nedrept mii de dosare de pagubă.

La sfârșitul anului 2022, Euroins avea 2,8 milioane de contracte RCA în vigoare, adică 39% din totalul pieței de RCA.

Advertisement

Lasă un răspuns