A murit cel mai longeviv coregraf din Argeș

Este doliu în comuna argeșeană Bârla. Voicu Dumitrescu, cel mai longeviv instructor de dansuri populare a încetat din viață. Maestrul ar fi împlinit anul acesta 86 de ani. Un mesaj emoționat a fost postat și de conducerea Primăriei Bârla.

“O viață s-a stins! Un OM a plecat așa cum a trăit: discret și distins!

DOMNUL PROFESOR, VOICU DUMITRESCU!!!

Misiunea sa aici, pe pământ, nu se încheiase încă… Harul cu care a fost înzestrat de Dumnezeu l-a determinat să fie activ în viața localității noastre până în ultima clipă. Dragostea față de copiii satului și față de locurile natale, a fost inepuizabilă, până la sacrificiu, până la refuzarea satisfacțiilor personale în favoarea acelor copii pe care îi considera mândria și viitorul satului.
A ales să plece după ce a dăruit câte un mărțișor – semn al ultimei sale primăveri – la fiecare dintre copiii cu care a lucrat în grupurile: „Floricica”,„Îngerașii”, „Fluturașii”, „Piticii”, „Călușarii Mari” și „Călușarii Mici”.
Toate demersurile sale culturale au avut drept scop conștientizarea importanței păstrării și promovării tradițiilor locale și a jocului popular din Bârla, pe care l-a iubit cu toată ființa sa. Proiectul de suflet al Domnului Profesor VOICU
DUMITRESCU a fost „FESTIVALUL NAȚIONAL DE DANSURI POPULARE FLOARE DE CÂMPIE”, iar noi avem obligația morală de a-l continua an de an, așa cum și-ar fi dorit dânsul.
Sunt insuficiente cuvintele pentru a vorbi despre multitudinea realizărilor de care noi ne bucurăm astăzi, grație eforturilor depuse de Domnul Profesor VOICU DUMITRESCU .
Ne exprimăm profunda tristețe și regretul amarnic, cauzate de trecerea în neființă a unui OM, ce a reprezentat toată viața sa, un model demn de urmat, din
toate punctele de vedere.

BÂRLA A PIERDUT O MARE VALOARE!

În numele comunității, adresez sincere condoleanțe familiei îndurerate!

ODIHNĂ VEȘNICĂ! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Cu aleasă prețuire,
Gheorghe VOICU, Primarul Comunei Bârla

P.S. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face sâmbătă și duminică până la ora 12:00, la capela din satul Bârla”, transmite primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu.

Advertisement

Lasă un răspuns