Echipa de robotică a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu“, performanţă remarcabilă

Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu“ din Mioveni a devenit într-un interval scurt de timp o unitate de învăţământ de renume atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional. Echipa imbatabilă a liceului din Mioveni este formată din profesori de cea mai înaltă ţinută, extrem de dedicaţi crezului lor şi elevi mai mult decât dornici să facă primii paşi către o carieră de succes. Unitatea de învăţământ din Mioveni a devenit un punct de reper extrem de important pentru sistemul de educaţie din Argeş şi nu numai. Cu fiecare ocazie, elevii, dar şi profesorii reuşesc să performeze la fiecare competiţie la care iau parte şi duc numele liceului din Mioveni pe cele mai înalte culmi ale gloriei.

Rezultate excepţionale obţinute de echipa de robotică

Un exemplu care vorbeşte de la sine despre profesionalismul dus la rang de artă la unitatea de învăţământ din Mioveni este echipa de robotică a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu“. Recent, echipa de robotică a reuşit să se califice la faza finală a întrecerii First Tech Challenge.  „Echipa de robotică a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu“ s-a înfiinţat în anul şcolar 2018-2019. Echipa de robo-tică este alcătuită din elevi entuziaşti care reuşesc să îşi pună în valoare cunoştinţele pe care le-au asimilat la orele de informatică şi ştiinţă. Elevii care alcătuiesc această echipă, folosindu-şi imaginaţia, trebuie să construiască un robot din elemente din metal şi material plastic sau elemente realizate la imprimanta 3D. Acest robot trebuie să fie capabil să realizeze diferite mişcări de tranziţie şi de apucare, specifice fiecărui sezon al competiţiei la care participă. Spre bucuria noastră, echipa de robotică din cadrul liceului nostru a reuşit să se califice în etapa naţională a competiţiei, întrecere care s-a desfăşurat la Bucureşti, la Sala Polivalentă“, ne-a precizat profesorul Ştefăniţă Hăbuc, director adjunct al Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu“. Robotul construit de minunaţii elevi ai liceului din Mioveni este alcătuit din componente precum bare metalice, motoare, elemente din material plastic, piese realizate folosind imprimanta 3D şi este configurat să realizeze acţiuni de prindere, atât teleghidat cât şi autonom.

Echipa de robotică este

alcătuită din 15 membri

Echipa de robotică din cadrul Liceului Teoretic „Iulia Zamifrescu“ este alcătuită din 15 membri şi toţi funcţionează ca un tot unitar, lucru subliniat de unul dintre elevi.  „Echipa de robotică este alcătuită din 15 membri, dintre care 8 putem spune că reprezintă nucleul echipei. Aceştia sunt împărţiţi în trei echipe, mecanică, programare şi proiectare 3D. Toate aceste echipe funcţionează ca un tot unitar, tocmai pentru ca robotul să fie 100% optim. Anul acesta am reuşit să ne calificăm la faza finală a întrecerii internaţionale First Tech Challenge. Acolo am obţinut rezultate extraordinare, am câştigat 3 meciuri din 6. Pentru noi este un rezultat excepţional pentru că este prima prezenţă la o fază naţională după perioada de pandemie“, ne-a mărturisit Gabriel Ciucă, elev al liceului din Mioveni şi component al echipei de robotică din cadrul Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu“.

Elevii pot învăţa într-un mod mult mai atractiv

Munca în echipă şi punerea în valoare a cunoştinţelor acumulate în tot ceea ce înseamnă procesul de programare le oferă elevilor o nouă perspectivă asupra actului educaţional în sine. Aceştia parcurg un proces educaţional mult mai dinamic şi mai aplicat. „Pentru mine participarea la faza naţională a acestui concurs a reprezentat un lucru minunat. Spun asta pentru că am descoperit multe lucruri noi şi am reuşit să muncim ca o adevărată echipă“, ne-a declarat Iulian Badea, unul dintre componenţii echipei de robotică. „Pentru mine participarea la acest concurs a reprezentat punerea în valoare a muncii în echipă. Cu toţii am devenit unul şi am reuşit să facem ca robotul să funcţioneze“, a declarat David Pavel, component şi el al echipei de robotică.

Directorul Ion Dumitru Voiculescu, omul care sfinţeşte locul

Liceul Teoretic  „Iulia Zamfirescu“ a devenit o unitate de învăţământ etalon în tot ceea ce înseamnă actul educaţional în Argeş şi datorită eforturilor necontenite depuse de către directorul Ion Dumitru Voiculescu. Graţie eforturilor depuse de acesta şi de către echipa pe care o manageriază, liceul din Mioveni a devenit unul extrem de respectat în peisajul învăţământului argeşean. Cu o bază materială de invidiat, cu un corp profesoral de cea mai înaltă ţinută şi cu elevi mai mult decât însetaţi de cunoaştere, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu“ este o unitate etalon a învăţământului argeşean.

Lasă un răspuns