Vremea azi, 20 martie. Temperaturile continuă să crească. Avem vreme schimbătoare: pe seară apar câteva ploi

Luni temperaturile continuă să crească. Avem vreme schimbătoare: pe seară apar câteva ploi în jumătatea nordică, la peste 2000 de metri poate că ninge sau cade lapoviţă, iar vântul are intensificări în sud-est şi la munte.

Maximele pornesc de la 11 grade la malul mării şi ajung la 19 grade în Muntenia şi în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde avem soare cu nori şi un vânt ceva mai insistent. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută, iar maximele ajung la 17 grade în Bărăgan.

Temperaturile cresc şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe unde se vor înregistra tot 17 grade. Norii se înmulţesc şi, mai către seară, e posibil să picure trecător.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina nu prea vedem soarele. La apropierea serii şi la noapte vin şi câţiva stropi de ploaie, iar după prânz termometrele vor indica 16 grade, pe la Vaslui.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem înnorări destul de persistente şi temperaturi similare cu cele de ieri, de până la 16 grade. Pe seară şi la noapte o să picure trecător, pe suprafeţe restrânse.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare, 17 grade la amiază şi câteva ploi slabe, mai către seară. Şi peste noapte o să mai plouă puţin, iar spre dimineaţă s-ar putea să se formeze ceaţă pe la câmpie.

În Transilvania, acum, dimineaţa, e destul de frig, mai ales în depresiuni. Pe timpul zilei prindem scurte momente cu soare, dar pe seară şi la noapte o să vină câţiva stropi de ploaie, pe spaţii mici. Temperaturile urcă până la 17 grade la Sfântu Gheroghe şi la Alba Iulia.

În Oltenia norii se înmulţesc treptat, dar condiţiile de ploaie sunt foarte reduse. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută şi maximele ajung la 19, poate chiar 20 de grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: soare cu nori pe timpul zilei, vântul domol şi temperaturi în creştere. La amiază vor fi 18 grade în Lunca Dunării, dar peste noapte minimele ajung la 2 grade în zona deluroasă.

Advertisement

Lasă un răspuns