ACUM! Este Doliu național! A murit una dintre cele mai mari artiste din România

Este tragedia momentului în arta românească. Soprana Virginia Zeani, una dintre cele mai frumoase voci ale operei mondiale, s-a stins recent din viață. Aceasta avea vârsta de 97 de ani.

Regretata soprană a avut o carieră internaţională de peste 30 de ani. Aceasta a debutat în anul 1948, și a interpretat peste 60 de roluri diferite şi a cântat alături de marii tenori ai lumii, printre care Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Beniamino Gigli sau Ferruccio Tagliavini.

Virginia Zeani a fost una dintre cele mai frumoase voci ale României

Amintim că Virginia Zeani a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma. Aceasta deţine peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, este doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

De asemenea, aceasta este deţinătoarea Decoraţiei Regale „Nihil Sine Deo”, acordată în 2011 de regele Mihai I al României, deţine distincţia judeţului Mureş, „Fibula de la Suseni”, conferită de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, distincţia ALAE a Consiliului Judeţean Mureş şi este cetăţean de onoare al comunei natale, Solovăstru, precum şi al municipiului Reghin.

Una dintre cele mai prestigioase soprane lirice ale lumii din anii ’50, ’60 şi ’70, a fost inclusă în Opera America Hall of Fame, la împlinirea vârstei de 97 de ani.

Lasă un răspuns