Fost profesor UPIT, SCANDAL imens! ‘Ne face proşti’

Reputatul cadru didactic Marian Petcu este implicat într-un scandal la nivel naţional. La Facultatea de Jurnalism din Bucureşti este derulată o anchetă care îl are în vizor pe acesta, profesorul fiind acuzat de mai mulţi elevi că le vorbeşte urât şi îi jigneşte. Totul a pornit de la postare a unei tinere studente, care a explicat că a preferat să plece din timpul cursului, ca semn de protest cu privire la comportamentul profesorului.

Roxana, studentă: În momentul în care eram la curs, domnul profesor ne jignea în continuu, ne facea proşti. Eu m-am decis să mă ridic să îi spun că nu am venit la curs să fiu jignită, am ales să părăsesc sala. Se ia foarte mult de noi ca postură, ca îmbrăcăminte. Ni se spune ochelariste dacă purtam ochelari, se ia de culoarea părului. 

Mesajul a fost distribuit de sute de internauţi şi a fost iniţiată o petiţie împotriva lui. 

O anchetă este în curs la Comisia de Etică din cadrul Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti.

Profesorul Marian Petcu a predat la începutul anilor 2000 şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii din Piteşti. În respectiva perioadă era în derulare un parteneriat între UPIT şi profesori de la Bucureşti.

Lasă un răspuns