Guvernul îngheață prețurile pentru polițele RCA, pe fondul dezastrului de la Euroins. Cât vor costa polițele

Insolvența Euroins a provocat panică în societate, dar premierul Nicolae Ciucă promite că va interveni, pentru ca prețurile să nu se mai tripleze încă o dată, așa cum s-a întâmplat în cazul City Insurance.

Românii sunt de departe cei mai săraci cetățeni din UE, iar pe fondul cutremurului Euroins, se anunță noi scumpiri la RCA-uri, după ce în ultimii doi ani prețurile au fost majorate cu 300%. Totuși, pentru a preîntâmpina o nouă panică, Guvernul Nicoale Ciucă a anunțat stabilirea unui prag maxim pentru tarifele RCA.

Oficiali ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), confirmați ulterior de ministrul finanțelor publice și președintele Consiliului Concurenței, au arătat că, pentru a proteja consumatorii de o eventuală creștere a prețurilor în urma ridicării autorizației Euroins România, se va lua măsura revenirii la un nivel maxim al prețului RCA echivalent cu cel din luna martie 2022.

Cum ar putea arăta prețurile polițelor RCA

Potrivit proiectului, cei în cazul cărora tarifele din 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele din 1 martie 2023 pot opta pentru prețul din martie 2023.

Economica.net a realizat o simulare a prețurilor maxime pentru polițele RCA:

Tarifele sunt calculate pentru clasa de bonus/malus B0, adică fără reduceri sau penalități. Pentru a vedea la preț vă încadrați, va trebui să aplicați procentul corespunzător. De exemplu, dacă aveți B8, ca majoritatea șoferilor, prețul este la jumătate față de cel din tabel.

Prețurile ar putea rămâne înghețate doar temporar. În urmă cu o săptămână, Nicolae Ciucă a vorbit despre intervenția Guvernului.

Advertisement

Lasă un răspuns