Veste cumplită pentru cei cu centrale termice de apartament! Anunțul a fost făcut chiar acum

Veste cumplită pentru cei cu centrale termice de apartament! Directorul general al Termoenergetica și-a dat cu părerea asupra centralelor termice de apartament. De asemenea, el a venit și cu vești proaste pentru cei care au în plan instalarea acestora. Despre ce este vorba?

Directorul general al Companiei Termoenergetica a fost prezent luni seara în emisiunea „Cu Gândul la București”, acolo unde a precizat că nu susține centralele termice de apartament, făcând referire la cele individuale.

Acesta a mai spus că sistemul centralizat actual reprezintă cea mai bună și eficientă soluție pentru orașe precum București, cu toate că acest sistem nu este în cea mai bună formă a sa, iar oamenii au avut probleme des cu el.

„Total improprie unei aglomerări urbane (dezvoltarea cu centrale individuale – n.r.), din mai multe perspective. Cred că cel mai important aspect este aerul pe care îl respirăm cu toții în acest oraș, noi și copiii noștri. În momentul în care ai un sistem centralizat, ai o unitate, un CET, care dă căldură la jumătate din oraș, sau un sfert din oraș, și care are foarte multe filtre. Noxele se dau undeva la 200 de metri, unde este coșul. Toate acestea sunt gândite”, spune acesta potrivit gândul.ro.

Noxele de la centralele de apartament rămân în locuință

Directorul general a mai precizat că noxele de la centralele de apartament rămân în locuință, subliniind că nu este bine ca astfel de lucruri să se întâmple din punctul de vedere al consumului de gaze.

„Când ai centrală individuală de apartament, noxele se dau în balcon. Nu mai spun că văd, de exemplu, coșuri, țevi de eșapament, de la centrale, în balcon, mi se pare absolut incredibil. Toate aceste noxe rămân în arealul respectiv, până să le ia vântul. Nu este ok nici din perspectiva consumului de gaze”, a precizat Claudiu Crețu.

Lasă un răspuns