Vremea azi, 25 martie. Regiunile din România în care temperaturile scad și sunt anunțate ploi

Vremea se răcește sâmbătă în vestul, în centrul și nordul țării, pe unde vin ploile. În rest avem încă o zi însorită și foarte caldă.

Vântul se intensifică în majoritatea zonelor, iar maximele porensc de la 11-13 grade în nord-vest și pe litoral și ajung la 23-24 de grade în sudul și în estul României.

Vremea în țară

În Dobrogea și cu Bărăgan continuă vremea frumoasă și se face mult mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 22 de grade în zona Bărăganului. Pe litoral însă va fi mai răcoare și se vor înregistra cel mult 13 grade. Vântul devine mai insistent, iar la noapte cresc șansele de ploaie.

Temperaturile se mențin ridicate și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe unde se ating 17, poate chiar 18 grade după prânz. Nu prea vedem soarele, vin și câteva reprize de ploaie, iar vântul are intensificări pe tot parcursul zilei.

Vreme caldă găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Se înnorează, o să plouă și vântul agită atmosfera: la munte suflă cu 70-80 de km/h, iar la altitudini mari viscolește ninsoarea cu viteze de peste 110 km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se răcește și temperaturile se opresc la 9 grade. Se anunță o zi destul de neplăcută, cu înnorări, ploi și un vânt destul de insistent.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice: cer mai mult noros, câteva reprize de ploaie și până la 8 grade în termometre. Vântul se întețește în toată provincia și atinge viteze mai mari în zona înaltă de munte.

Temperaturile scad și în zona Transilvaniei, pe unde sâmbătă vor fi cel mult 11 grade. Ploile apar și aici, iar la munte, treptat, se transformă în ninsori. Pe creste va fi viscol puternic, dar intensificări ale vântului vor fi și în restul provinciei.

În Oltenia temperaturile se mențin ridicate și ajung la 16 grade. Avem înnorări persistente, o să plouă, iar vântul agită atmosfera cu 50-70 de km/h. La noapte norii se mai risipesc, dar se răcește și minimele se apropie de zero grade.

Și în ținuturile sudice este o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi și un vânt destul de nervos atât pe timpul zilei, cât și la noapte. Atmosfera se menține caldă pe timpul zilei, când termometrele vor indica 16 grade, însă peste noapte se răcește și minimele ating pragul înghețului.

Advertisement

Lasă un răspuns