Pensii de cel puțin 2.000 de lei în România! Vestea cea mare a venit chiar acum

Românii care vor ieşi la pensie în viitor ar putea primi o pensie mai mică faţă de sumele cu care au contribuit, în contextul în care populaţia activă a țării este în scădere. Numărul tot mai mic de angajaţi raportat la cel al vârstnicilor ar putea să lovească în plin sistemul de pensii din țara noastră.

Analiștii sunt îngrijorați de faptul că populaţia activă a României este în scădere. Potrivit acestora, sistemul de pensii ar putea fi afectat de numărul tot mai mic de angajaţi raportat la cel al vârstnicilor.

Astfel, românii care vor ieşi la pensie în viitor ar putea primi o pensie mai mică faţă de sumele cu care au contribuit.

Sistemul de pensii ar putea fi afectat de numărul tot mai mic de angajați

O simulare arată că un român care acum are un salariu mediu net de circa 4.000 de lei ar urma să aibă, după 35 de ani de contribuții plătite, o pensie de la stat de doar 1.275 de lei.

În momentul de față, punctajul cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Potrivit explicației oferite de CNPP, punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

„Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Advertisement

Lasă un răspuns