Vremea azi, 26 martie. Soare cu nori și ploi anunțate în unele regiuni ale țării

Maximele pleacă de la 11-12 grade în Bucovina și în estul Transilvaniei și ajung la 22 de grade în Muntenia.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă instabilă, înnorări și mai multe serii de averse care pot fi însoțite de fenomene electrice.

Se intensifică și vântul, iar temperaturile scad față de sâmbătă. Chiar și așa va fi mai cald decât ar trebui și se vor atinge 19 grade la Călărași.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai adună norii și o să plouă din când în când. Apare trecător și soarele, iar maximele se opresc pe la 16-17 grade. Sâmbătă s-au atins 23-24 de grade în această zonă.

Vremea se mai răcește și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Încă avem valori peste mediile perioadei și în jur de 16 grade în Bacău și la Iași. Apar câteva ploi pe parcursul zilei, iar vântul devine mai insistent. Cerul se mai degajează pe timpul nopții și temperaturile coboară până la 2 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se răcește și temperaturile se opresc la 9 grade. Se anunță o zi destul de neplăcută, cu înnorări, ploi și un vânt destul de insistent.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice: cer mai mult noros, câteva reprize de ploaie și până la 8 grade în termometre. Vântul se întețește în toată provincia și atinge viteze mai mari în zona înaltă de munte.

Temperaturile scad și în zona Transilvaniei, pe unde duminică vor fi cel mult 11 grade. Ploile apar, iar la munte, treptat, se transformă în ninsori. Pe creste va fi viscol puternic, dar intensificări ale vântului vor fi și în restul provinciei.

În Oltenia temperaturile se mențin ridicate și ajung la 16 grade. Avem înnorări persistente, o să plouă, iar vântul agită atmosfera cu 50-70 de km/h. La noapte norii se mai risipesc, dar se răcește și minimele se apropie de zero grade.

Și în ținuturile sudice avem o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi și un vânt destul de nervos atât pe timpul zilei, cât și la noapte. Atmosfera se menține caldă pe timpul zilei, când termometrele vor indica 16 grade, însă peste noapte se răcește și minimele ating pragul înghețului.

Advertisement

Lasă un răspuns