Pericol pe drumurile publice: a dat radarul peste cap, după ce a fost prins cu o viteză amețitoare pe A1!

A dat radarul peste cap: Șofer depistat în trafic pe A1 cu viteză amețitoare! În ziua de duminică, 26 martie, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe Autostrada A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe acest sector de drum. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precum și respectarea regulilor de circulație specifice autostrăzilor.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au verificat 103 autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, fiind reținute 4 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
În cadrul acțiunii de astăzi, a fost utilizată pentru prima dată și o nouă autospecială intrată în dotarea polițiștilor, acesta având ca scop asigurarea intervenției mai rapide la evenimentele, precum și un grad sporit de eficiență și de siguranță pentru polițiști. Totodată, au fost efectuate mai multe testări cu aparatele etilotest și drugtest, iar pentru oprirea mai ușoară a conducătorilor auto, a fost utilizată și o motocicletă de serviciu.
Sancțiunile cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, iar cea mai mare viteză înregistrată de aparatul RADAR în cadrul acțiunii a fost de 183 km/h.

Advertisement

Lasă un răspuns