Părinţii elevilor Şcolii „Matei Basarab“, dar din suflet pentru o familie din Clucereasa

Drama unei familii din cartierul Clucereasa care trăia într-un bordei de chirpici a impresionat întreaga comunitate din judeţul nostru. Părinţii elevilor care studiază la Şcoala Gimnazială „Matei Basarab“ din Piteşti s-au mobilizat exemplar, fiind profund impresionaţi de drama acestor oameni şi au venit în sprijinul acestora.

Punând mână de la mână, părinţii au reuşit să achiziţioneze module de tip container în care cei doi părinţi, alături de cei 6 copii pot trăi în condiţii decente. „Pentru Şcoala „Matei Basarab“ şi pentru Asociaţia de Părinţi „Pro Elevi“ povestea cazului Clucereasa se încheie astăzi. Se încheie cu partea pe care noi ne-am asumat să o realizăm şi anume, măcar temporar, să asigurăm un bun pe care această familie să îl folosească, astfel încât copiii să aibă condiţii de viaţă decente. Vorbim despre condiţii care să-i sprijine să-şi urmeze parcursul pe care îl au. Mulţumesc din suflet părintelui consilier Diaconescu că ne-a implicat în această poveste, părinţilor de la Şcoala „Matei Basarab“, mulţumesc profesorilor de la Şcoala „Matei Basarab“ şi nu în ultimul rând celor care au venit şi au sprijinit toate activităţile care s-au derulat pentru a strânge aceşti bănuţi“, a punctat directorul Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab“, Elena Odă.

Biserica a venit în sprijinul familiei

În acest caz s-a implicat şi preotul Andrei Diaconescu, consilier social al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. „Mă bucur că cei mici sunt curaţi, sunt îngrijiţi şi pot dormi într-un spaţiu unde nu există niciun fel de pericol, cum din păcate exista în casa cea veche. Continuăm în viitor şi finalizarea casei de zidărie care se află aici, în vecinătate şi vom fi alături de ei, de fiecare dată. Practic, biserica este cea care a descoperit cazul prin semnalul pe care l-am primit de la vecini şi de la autorităţile locale. Ulterior nu ne-am despărţit de ei nicio clipă şi am rămas alături de copii, alături de părinţi. Lucrul acesta nu poate să fie contestat şi ei sunt mărturia vie că nicio secundă biserica nu i-a lăsat.

Iată că astăzi încheiem o etapă şi nu întregul proiect pentru că ei vor fi asistaţi de noi în continuare“, a punctat părintele Andrei Diaconescu.

Cei şase copii trăiau în condiţii greu de imaginat

Cele opt persoane trăiau în condiţii greu de imaginat. Copiii dormeau în acelaşi pat cu părinţii lor, cu toţii fiind adăpostiţi de o casă care stătea să se dărâme. Acum, familia a primit actele de proprietate pentru noua locuinţă, lucru care a adus foarte multă bucurie în sufletele celor opt membri ai familiei. Cei doi părinţi le-au mulţumit tuturor celor care au venit în sprijinul lor, cu toţii, oameni cu suflet mare. „Astăzi am semnat contractul pentru casa cea nouă. Vreau să le mulţumesc din suflet tuturor celor care au contribuit la împlinirea acestui vis pentru noi. Pentru noi este un nou început şi suntem foarte fericiţi“, ne-a mărturisit printre lacrimi tânăra mămică a celor şase copii. Iată că dar din dar se face Rai şi atunci când oameni cu suflet mare sunt alături, nimic nu este imposibil. Pentru familia din cartierul Clucereasa, acesta este un nou început.

Advertisement

Lasă un răspuns