Iarna lovește cu furie în mijlocul primăverii. Noi alerte cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol

Ninsorile și viscolul au paralizat Moldova și toată zona montană. A nins abundent și s-a depus strat de zăpadă în mai multe județe. Meteorologii anunță că va continua să ningă și să viscolescă, în special în zona Moldovei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru intervalul 5 aprilie, ora 10 – 8 aprilie, ora 10, când se așteaptă vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului.

”Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte”, a transmis ANM.

Meteorologii au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 5 aprilie, ora 10 – 5 aprilie, ora 23 de intensificări ale vântului. Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

A fost emis și COD GALBEN de ninsori și strat de zăpadă pentru intervalul 5 aprilie, ora 10 – 6 aprilie, ora 14.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp”, a transmis ANM.

Lasă un răspuns