Argeșul, printre județele devastate de urși! Anunțul oficial al autorităților!

Argeșul devastat de ursi !

Autoritățile anunță măsuri de protecție împotriva urșilor ! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat recent că Fondul pentru Mediu va finanța instalarea de sisteme de protecție împotriva urșilor. Persoanele fizice, asociațiile, persoanele juridice sau instituțiile publice din zonele în care apar frecvent animalele sălbatice pot beneficia de sume cuprinse între 15.000 de lei și 50.000 de lei pentru montarea de garduri electrice.

Cele mai recente cifre arată că în pădurile din România mai trăiesc în prezent între 7500 şi 8000 de urşi bruni.  În ultimii doi ani aproximativ 500 de urşi au fost alungaţi după ce s-au apropiat de zonele locuite.

„Am făcut bilanțul rezultatelor obținute și am prezentat studiul de specialitate care estimează populația de urși din România pentru prima dată în 8 ani.  Potrivit acestuia, pe teritoriul țării noastre trăiesc un număr cuprins între 7.536 exemplare și 8.093 exemplare de urs brun. Totodată, rezultatele studiului au relevat o densitate medie la nivel național de 11 exemplare/100 km2.

Aceasta arată clar creșterea populației și oferă baza științifică pentru a lua măsuri active de gestionare a populației de urși similare cu perioada de dinainte de 2016, cu cote de prevenire și intervenție concentrate pe zonele amenințate. Totodată, rămâne în vigoare măsura intervenției imediate în caz de atac de urs și pornim un program de finanțat pentru achiziția și montarea de garduri electrice.”, a anunțat recent ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns