Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep! Cum ar putea scăpa de suspendare.

Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep! S-a aflat ce este obligată să facă românca. Ar putea scăpa de suspendare cu această mutare. La aşa ceva nu s-a gândit nimeni până acum.

Simona Halep este suspendată după ce a fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la US Open.

Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep!

Simona Halep este interzisă de 7 luni în turneele WTA. Nu a reușit să își demonstreze nevinovăția, dar primește o soluție surpriză. Românca a fost suspendată provizoriu după ce Proba B a confirmat rezultatele pozitive cu roxadustat date de Proba A.

Avocaţii româncei primesc însă informaţii importante care ar putea să o scape de suspendare. Sportiva poate urma exemplul fotbalistului croat Mario Vuskovic, de la Hamburger SV. Acesta a solicitat analiza Probei C după ce a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO).

Mihai Rusu, fost jucător de tenis vine cu o soluție la care apărătorii Simonei nu s-au gândit. În Codul Mondial Anti-Doping este prevăzută și posibilitatea ca sportivii depistați pozitiv să solicite Proba C.

„N-a spus nimeni în România acest lucru! Dacă are avocați buni – și nu cred că are avocați buni, trebuiau să ceară până acum proba C! Există un rest de urină special și poate cere proba C! Este prevăzută în protocol această posibilitate”, a declarat Rusu, conform prosport.ro.

Tehnicianul a făcut o paralelă cu cazul fotbalistului Mario Vuskovic. „În fotbalul german, fotbalistul de la Hamburg a cerut proba C. Teoretic, Simona Halep mai are această șansă de cere proba C cu restul de urină rămas în laborator”, a spus Rusu, conform sursei citate.

Echipa lui Vuskovic a solicitat eșantionul C, după ce a fost depistat pozitiv în ambele probe, la fel ca Halep. Tribunalul Sportiv DFB a respins solicitarea avocaților croatului, dar asta nu înseamnă că Simona nu poate juca aceeași carte.

Mihai Rusu a dezvăluit de ce întârzie verdictul în procesul lui Halep. „După o discuție cu un inspector WADA din Munchen am aflat că presiunea este de partea Simonei Halep, nu invers! Să nu creăm impresia ca judecătorii sunt de vină! Ei raspund la cererile avocaților Simonei Halep”, a mai spus Rusu.

Halep urmează să fie judecată de tribunalul independent de la Londra. Dacă nu îi va conveni decizia, o poate ataca imediat la TAS. În cazul în care va fi găsită vinovată, riscă o suspendare între 2 şi 4 ani.

Lasă un răspuns