Vremea azi, 10 aprilie. Temperaturi scăzute în nordul țării. În sud atmosfera este însorită

Ziua de luni aduce vreme foarte rece, ninsori în jumătatea nordică a țării. viscol în nordul Moldovei și pe crestele montane.  

Maximele pornesc de la zero grade în depresiuni și ajung la 12 grade în ținuturile sudice, pe unde se arată puțin și soarele.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie. Temperaturile cresc față de ziua trecută, dar tot va fi mai frig decât ar trebui. Se vor înregistra 11-12 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai încălzește puțin. Maximele ajung la 10-11 grade, însă și acestea sunt valori mult mai scăzute decât ar trebui. Apar câteva ploi slabe, iar vântul mai are unele intensificări, în special în prima parte a zilei.

În jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina avem încă o zi neobișnuit de rece, cu cel mult 4 grade pe la amiază. Mai vin ceva ninsori, poate să apară și lapoviță, iar în unele zone este risc de polei. Vântul mai poate atinge viteze de 70 km/h și în aceste condiții o să fie viscol.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme de iarnă, ninsori și temperaturi extrem de scăzute. Maximele se opresc pe la 1 grad, iar ninsorile continuă și după lăsarea nopții.

Frigul persistă și în ținuturile vestice. Atmosfera se menține închisă toată ziua și apar precipitații sub toate formele. Temperaturile ajung cu greu pe la 8 grade în Banat, iar la noapte se vor înregistra în jur de zero grade.

În Transilvania o să ningă, în special în zonele de munte. Tot la munte, la altitudini mari, vântul bate destul de tare și se transformă în viscol. Temperaturile, mai potrivite pentru o zi de iarnă, ajung la 2-3 grade. Noaptea aduce valori negative și -3 grade în depresiuni.

În Oltenia ziua de astăzi aduce un pic de soare, dar și o ușoară încălzire a vremii. Temperaturile rămân însă scăzute pentru această perioadă, când ar trebui să avem 16-17 grade.

În ținuturile sudice se arată trecător soarele, dar mai apar și câțiva nori de ploaie pe parcursul zilei. Maximele, un pic mai ridicate decât ieri, ajung la 11, poate 12 grade.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura