Alertă meteo în România! Cod Galben de ploi și vânt puternic. Prognoza meteo ANM, 11 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi, 11 aprilie 2023. Potrivit meteorologilor, câteva județe vor fi afectate de ploi și vânt puternic, iar altele vor fi afectate de ceața densă.

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea, astăzi, în România?

Astăzi, 11 aprilie 2023, în nordul Munteniei, în nordul și în sudul Moldovei și în Bucovina vremea va fi închisă. Vor fi averse și se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul va sufla cu peste 50 de km/h, dar pe crestele Carpaților de Curbură vor fi rafale de peste 80 de km/h. La munte, la altitudini mari, va ninge sau va fi lapoviță, iar temperaturile medii vor ajunge la 15 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi vreme frumoasă de dimineață, dar după-amiază și la noapte, va ploua. Pe crestele Carpaților Meridionali va ninge sau va fi lapoviță, iar vântul va atinge viteze de 70-80 de km/h.

În Oltenia, temperaturile medii vor depăși ușor valorile termice obișnuite pentru această perioadă din an, mercurul din termometre urcând până la 19 grade Celsius. În ținuturile sudice, vremea va fi mohorâtă, cu înnorări și câțiva stropi de ploaie pe parcursul zilei.

În Dobrogea și în Bărăgan, va fi o zi mohorâtă, cu înnorări și ploi abundente, care vor lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se întețește și ajunge la viteze de 70 de km/h, iar temperaturile medii nu vor depăși 11 grade Celsius.

Lasă un răspuns