Bonusuri de până la 14.000 lei pentru medicii de familie pentru depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra sănătăţii

În primul trimestru din anul 2025 medicii de familie aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor putea fi plătiţi în funcţie de performanţa activităţii desfăşurate în anul 2024. Indicatorii de performanţă evaluaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, în funcţie de care vor fi plătiţi medicii de familie în 2025, sunt numărul pacienţilor asimptomatici din listă, care au peste 40 de ani, pentru care medicii au realizat riscograma şi numărul copiilor cărora li s-a făcut screening-ul tulburărilor din spectru autist, se arată în proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, consultat de Economica.net.

CNAS a detaliat recent algoritmul în baza căruia vor fi plătiţi în funcţie de performanţă medicii de familie. Astfel, medicii de familie vor primi bonusuri între 6.000 de lei și 14.000 de lei, scrie Economica.net.

Articolul 11 din Anexa 2 a proiectului de norme de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar prevede că începând cu anul 2025 se realizează plata în funcţie de performanţă a medicilor de familie aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru activitatea realizată în anul anterior, între data de 1 ianuarie sau, după caz, data încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate și data de 31 decembrie, respectiv data încetării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Plata în funcţie de performanţă se realizează anual, în trimestrul I al anului următor celui pentru care se măsoară gradul de realizare a indicatorilor de performanţă, în limita fondului destinat plăţii în funcţie de performanță.

Advertisement

Lasă un răspuns